Sunday, February 9, 2014

Diari kecil


Hari ini aku mula rasa rindu untuk berkongsi cerita sendiri didalam diari kecil supaya aku boleh baca dah simpan untuk kemudian hari. biar aku dapat mengingati semula apa yang telah terjadi dalam hidup aku. Kerana esok lusa aku mungkin sudah mula melupai apa yang telah berlaku pada hari semalam. Walaupun hari semalam boleh menjadi guru untuk aku pada hari ini atau kemudian nanti.

Biasanya aku bersemangat dalam hati saja. Tersimpan dan tersemat tanpa aku peduli untuk mencapainya. Tapi hari ini semangat aku mula meluap kembali setelah membaca tulisan idolaku yang sangat kemas dan tersendiri. Sangat unik dan berjaya menarik aku ke dalam dunianya. Sungguh tenang dan nyaman bila membacanya. Rasa seperti mahu menjadi diri beliau masuk ke dalam diri aku. Argh itu semua khayalan yang tak bisa akan berlaku. Aku hanyalah insan kecil yang hina. Yang baru belajar merangkak. Owh bukan. Aku baru mula belajar menggerakkan punggung ke depan dan ke belakang. Masih belum berjaya untuk merangkak lagi. Masih memerlukan masa dan daya untuk itu.

 ~diam sambil menghirup air coklat panas.

Iya. Aku memang gemarkan coklat. Semua jenis cokelat aku suka. Kerana coklat itu manis. Aku mengharapkan kehidupan aku juga akan manis seperti coklat. Atau mungkin semua wanita memang gilakan coklat. Mengeluh. Mungkin juga aku sahaja yang sememangnya gila.


 p/s: doakan yang baik-baik untuk aku supaya dapat mencapai impian kecilku. Semoga 2014 akan memba sirna baru

No comments:

Post a Comment