Friday, October 29, 2010

30 ways t0 make a girl smile..

Teman tapi mesra



Last entry saya ada tulis pasal teman tapi mesrakan... s0 sekarang saya nak crite pasal entry ni ngan k0rang semua... sebelum tu k0rang ada tak ttm?? saya?? emm.. malulah... hehehe.. *blushing... ok 0k.. saya memang ada teman tapi saya tak tahulah yang ni b0leh dikateg0rikan sebagai teman tapi mesra atau tak...dulu masa saya kerja di tempat lama saya ramai kawan lelaki.. sebabnya masa saya mula bekerja saya sorang je p0mpuan... yang lain laki... seni0r pun cuma dua 0rang je p0mpuan yang ada di 0pis yang lain sume kat l0kasi... tapi mase mula-mula masuk saya banyak belajar dari s0rang akak seni0r ni... yang lagi s0rang tu tak rapat sebab dia macam garang.. jadi first week saya makan ngn senior pompuan but after sec0nd week dah ramai new staff masuk...dan ada s0rang gurl..indian girl...dan kami new staff kena blaja buat new system... xtually system ni dah lama but still in progress s0 kami yang baru ni kena sambung kerja-kerja 0rang lama dah mulakan tapi belum siap... kami ada masa lebih kurang seminggu kat kl bef0re tiba-tiba kena terbang ke sabah... masa tu lebih kurang 80rang dalam gr0up yang pergi..tak termasuk 3 programmer sebab kit0rang naik flight yang berbeza.. di sabah ada se0rang staff yang dah menunggu di mana dia akan lead kit0rang semasa disabah..jadi bila dah sampai di sabah kit0rang dah jadi macam satu famili...semua rapat kecuali s0rang mamat ni sebab dia selau buat hal..ser0n0k sangat...c0z everything kita wat t0gether-gether.. famili jauh jadi tu jelah saudara yang kita ada...

Saya sebilik with the indian girl..walaup0wn dia tidak sebangsa dan seagama tapi we have fun being r00mate t0gether ab0ut 0ne m0nth jugakla...but she seems t0 be sad because yelah jauh dari familikan differs than me...im just happy g0 lucky.. sampai dia tanye d0 you n0t sad far fr0m family?.. and my answer 0f c0z i d0... but i'm try t0 hide this kind 0f feeling and just enj0y the life here... c0z n0t frequently we have this chance t0 be here with new friends but n0w we just like 0ne family..betulkan...kadang-kadang kita hanya perlu lalui hidup ni dengan tenang dan just enj0y dengan apa yang kita sedang lalui dan terbentang di depan mata kita..kerana semua tu adalah pengalaman.. pengalaman tulah yang mendewasakan kita..banyak mengajar kita..apa yang penting kita kena pandai membawa diri...insyaallah..segala urusan kita akan lebih dipermudahkan dengan d0a-d0a yang kita m0h0n kepada Allah..

0k disebabkan saya lebih ramai kawan lelaki semasa di tempat kerja dan kami pun memang rapat.. sehinggalah kami dah pulang ke kl kami tetap rapat.. masa kat sabah kit0rang pegi dan balik kerja naik cab yang memang dah sedia menunggu kat depan h0tel..jadi sebab dah terbiasa dengan kehidupan macamni membuatkan bila kat kl dah jadi malas nak jalan pegi lrt s0 this 0ne guy drive car t0 0pis then pelawa me t0 ride his car sebab my h0use sejalan nak pegi ke 0pis..s0 dalam banyak-banyak kawan di 0pis dia paling rapat sehingga ramai 0rang sangka we are c0uple..dengan security pun ingat kami husband and wife..hahaha...gile..kit0rang kawan macam biasa but this guy really take care ab0ut me until he ask me if i want t0 be m0re than friend even his kn0w that i'm already have bf..i said n0... and 0ne day i ask him i want s0ng pakai buang by stacey and the lyrics..s0 he gave me and ask me if i want s0me0ne that can accept cinta pakai buang like that s0ng.. i said n0... 0h my G0d.. he is out 0f his mind...he said 0k ape my bf still study kat outside kl then i can c0uple with sum0ne else here.. if my bf kat kl then i c0uple wit my bf as n0rmal..fuhh.. susah hidup kalau buat macam tu... setakat kawan je 0klah... saya cuma nak berkawan bukan jumpe 0rang ni terus nak c0uple c0uple... haisshh...kan el0k just be friend..

Then nak tahu ape yang saya buat..disebabkan alm0st in the 0pis thought we are c0uple...s0 i trylakan nak menjauhkan diri sikit dari this guy...supaya kami tidak membuat 0rang salah sangka...since we are bussy ulang alik pegi meeting di putrajaya..dah ada new staff kat 0pis.. ada 2 girls... 0ne 0f them already married tapi yang tu keje tak lame sangat dia dah ada 0ffer baru.. yang s0rang ni stayed kat kamp0ng baru same with me tapi dia di flat tinggi..s0 bila this guy ajak balik same i said why n0t invited this new girl skali c0z dia pun stay kat kamp0ng baru...but this guy suruh saya yang ajak sebab dia segan.. s0 lepas tu saya terpikir untuk kenenkan d0rang berdua..hehe... tapi tak menjadilah... c0z mereka tak serasi.. tup tup this guy c0uple dengan 0rang lain tapi mase tu kit0rang dah tak keje di tempat yang same.. c0mpany tu dah nak bankrap... s0 this guy in the first batch yang kene berhenti.. dan semua geng-geng saya sume dah takde..

Nak disambungkan cerita...kat 0pis waktu bulan puase alm0st semua staff yang stay kat site kene balik 0pis.. then after my geng dah takde saya mula rapat dengan w0men staff.. lepas tu ada pulak seni0r yang nak kenenkan saya dengan s0rang guy ni.. this guy ni sangat-sangat pemalu 0rangnye.. hehe..pemalu kuasa dua...seni0r ingat saya ni takde bf k0t..tats why asyek nak kenekan kit0rang.. besides seni0r p0mpuan ramai dah kawen... sampailah satu hari ni seni0r-seni0r laki wat rancangan nak kit0rang pergi makan bersama... 0h men.. masa tu tak tahulah nak cakap.. memang malu geram semua ada...tapi disebabkan kesian kat tis guy then i agreed t0 lunch t0gether but my fren ac0mpany la sekali...and after that we bec0me m0re cl0ser la..ada la g0ing 0ut t0gether pegi makan and teng0k wayang... tapi biasanya i will invited my fren t0 j0in us.. kalau dia tak b0leh then we g0 0ut tw0 0f us je lah..s0 rite n0w dia adalah express his feeling t0 me..but n0 n0 n0... i prefered t0 be teman je..adakah ni teman tapi mesra?? ahaks...tak tahulah..sambil blushing-blushing again... =)

Kamu teman SEJATI atau teman untuk SUKA SUKI saja?



Salam teman-temanku... apa khabar anda semua..ada sihat ka... saya sihat alhamdulillah...sekarang ni nafsu makan saya makin menjadi-jadi pulak...tak tahulah kenapa.. tapi memang asek nak makan... sekarang ni saya terpaksa kawal makan sebab risau badan semakin kemb0ng..bukan perut kemb0ng sbb sakit tu tp kemb0ng sbb semakin membesar semakin kembang semakin berisi semakin gem0k senang crite... sebenarnya tak nak cakap gem0k tadi sebab nak sedapkan hati... hehehe...tapi itulah hakikatnyakan tak b0leh nak lari...hari ni entry saya nak crite pasal k0rang ni kateg0ri teman yang macamane ye... adakah teman sejati atau teman untuk suka suki sahaja...entry ni ambek masa seminggu sebab sibuk sikit... tapi ada masa saya akan post entry secara pukal ye... hehe...berangan kejap...


Ok sebelum tu saya nak critelah ckit siapakah teman sejati... siapa yang layak tuk digelar teman sejati.. teman tu mestilah sume tahukan dia sama maksud dengan sahabat rakan atau kawan tapi dalam ramai-ramai sahabat kita tu mesti ada yang kita boleh masuk atau kita boleh jadikan dia sebagai teman yang baik rapat atau mereka cuma layak untuk diajdikan sekadar teman yang biasa-biasa saja ataupun teman tapi mesra... chewah... itu dah lain maksud diakan... hehehe... teman tapi mesra tu dah tajuk lain... yang tu kita akan cerita lain entryla yek...S0 skrg ni mesti dalam kepala k0rang tengah ligat berpikir siape teman sejati k0rang teman yang sentiasa berada disisi korang tak kira semasa di waktu korang susah atau senang dia sentiasa disamping k0rang...teman yang bila k0rang takde duit dia sanggup bagi pinjam kat k0rang...bila takde makanan dia sanggup share makanan dengan korang walaupun dia hanya ada sekeping r0ti.. k0ngsi pakaian atau ape saja yang b0leh disharelahkan... tapi takkan nak share pakwe atau suami k0t.. hehehe... tu dah lebih-lebih sangat tu..kalau k0ngsi kasih sayang takpelahkan...eemmm...tak kesahla tapi sekiranya waktu k0rang susah dia tinggalkan k0rang ha yang tu bukan teman sejati k..itu teman di waktu senang sahaja... bila k0rang ada duit ada harta dia sanggup wat ape saje untuk k0rang sebab nak tumpang kesenangan k0rang je.. time k0rang susah dia pun say bye-bye...
Ada tak kawan-kawan k0rang yang macam tu... kalau ada paham-pahamlahkan nak wat ape... atau k0rang tak tau nak watpe... hmm..k0rang jangan pula pegi belasah mereka.. tak baik guna kekerasan k.. k0rang just tinggalkan mereka je.. tak payahlah rapat dengan 0rang yang macam tu.. membazirkan b0reh je...Yang penting sekarang Carilah teman sejati k...teman yang b0leh mendengar luahan hati, masalah k0rang..dan teman untuk share kegembiraan k0rang...teman sejati bukan setakat pendengar yang baik tapi boleh jadi penasihat yang baik...semua benda kita b0leh share dan yakin serta percaya untuk ceritakan semua st0ry m0ry yang k0rang rasa bukan semua 0rang b0leh tau cerita tu....teman ketawa bersama bersedih bersama..ibarat cubit peha kiri peha kanan pun terasa sakit..

Tapi ada juga kawan yang makan kawan kan... k0rang pernah jumpa tak kawan yang macam ni...harapkan pagar pagar makan padi...contoh kawan yang macam ni ada banyak.. salah satunya macam si A ni suka kat sorang pakwe ni si S...lepas tu si A ni ceritalah pasal si S ni kat kawan dia si B pasal A ni admire sangat la kat si S... cerite punye cerite tiba-tiba si B ni pun pergi mengorat si S ni... so si S pun bercintalah ngan si B tanpa pengetahuan si A.....lepas dah lame barulah kantoi yang si B ni pot0ng line si A... kesian si A... ape punya kawan lah si B tu kan...haishh... ada banyak contoh lagi.. Yang lain tu k0rang pikirlah sendiri ataupun k0rang ada pengalaman macam tu bleh la share-share kat sini... sharing is caring =)
K0rang nak tahu tak bagaimana nak menjadi teman yang sejati… s0 kat sini saya nak share sikit tips2 ye…

1.Sebenarnya apa yang penting dalam persahabatan ialah elakkan daripada pernyakit phd atau perasaan hasad dengki..kita kenalah ikhlas dengan persahabatan.. jangan berasa iri hati dengan mereka..Jika mereka lebih Berjaya jadikan perasaan cemburu itu sebagai satu persaingan yang p0sitif untuk k0rang berusaha lebih lagi dan Berjaya bersama-sama.. bukan mengambil jalan singkat atau jalan k0t0r untuk menjatuhkan teman k0rang tu… K0rang kenalah turut tumpang gembira dengan kejayaan dia..sama-sama perlu saling memberi m0tivasi pada satu sama lain k..

2.Menjadi pendengar yang baik untuk teman K0rang..Jika mereka ada masalah luangkan masa untuk mendengar keluh kesah mereka.. Tenangkan hati mereka..Kemudian K0rang berilah nasihat kepada teman K0rang perlahan-lahan mengikut pandangan k0rang yang k0rang rasa itu jalan yang terbaik untuk teman k0rang selesaikan masalah yang dihadapi mereka…K0rang b0leh beri dia pelbagai 0pti0n dan k0rang berbincang bersama cara mana yang paling sesuai…

3. Belajar menerima teman k0rang seadanya… bukan dengan pakwe je macam tu k..dengan teman pun perlu ada sifat menerima perbezaan sifat antara satu sama lain..Jadikan perbezaan karakter dan keperibadian mereka sebagai suatu yang p0sitif dan menjadikan kehidupan k0rang lebih ceria..K0ngsi semua apa yang k0rang suka macam h0bi masa lapang makanan kegemaran minuman kegemaran cerita atau n0vel yang k0rang suka bersama…Kemudian cuba lakukan semua aktiviti-aktiviti tu bersama bila ada kelapangan…mungkin ada yang k0rang tak pernah lakukan sebelum ini dan ini merupakan pengalaman yang baru dan menarik sebenarnya Cuma k0rang tak pernah cubakan…

4. Jaga kepercayaan teman k0rang..simpan semua rahsia mereka… jangan dia cerita kat k0rang perihal peribadi dia k0rang pergi canang rahsia tu kat 0rang lain pulak… Memang nak cari gad0h la kan..mahu ada yang bertarik-tarik rambut… lagipun tak baik kalau perkara tu memalukan itu akan mengaibkan dia pulak…





5. Jika teman k0rang ada lakukan kesalahan k0rang kena cepat-cepat tegur dia… jangan biarkan kesalahan yang kecil tu jadi besar pulak…Kalau k0rang ada salah faham sesame sendiri perlu berbincang secara baik… Lagi satu jangan mudah percaya dengan cakap 0rang luar yang cuba memburuk-burukkan teman k0rang… Apa sekalipun cerita 0rang luar k0rang kena siasat dan dengar dari semua pihak…

6. Jangan berat mulut untuk ucapkan perkataan maaf pada teman k0rang… kalau k0rang bersalah terus terang pada dia.. ceritakan perkara sebenar.. InsyaAllah dia akan memaafkan teman dia sendirikan..Biasalah manusia mana yang tidak pernah lakukan kesalahan tapi selagi kita b0leh elakkan lebih el0klah kita elakkan… Pikir dulu sebelum membuat sebarang tindak tanduk supaya tak menyesal di kemudian hari…


Friday, October 15, 2010

Are you falling in L.0.V.E

Sk00l BaTcH..


Hai... hari ni saya nak tunjukkan sk00l batch atau lencana sek0lah saya bermula dari sek0lah rendah sampailah last tempat pengajian saya.. buat masa inilahkan... mungkin pada masa hadapan saya akan sambung study lagi ke... Mana taukan... Mencari ilmu biar sampai ke negeri Chinakan.. S0 buat masa ni saya nak cari pengalaman bekerja dan kumpul duit dulu... Lepas ni kalau ada rezeki InshaAllah saya akan further study...Amin... Biar 0rg kata dah tua-tua pun nak study lagi ade aku kesah...hehehe.... Tak kesahlah janji saya tak menyusahkan d0rang apa saya nak hiraukan kata-kata 0rang yang mahu menjatuhkan kita.. Cakap-cakap 0rang macam tu cuma mahu melunturkan semangat kita.. tapi kita kena ingat selagi kita buat sesuatu untuk kebaikan dan demi Allah.. InshaAllah Allah akan sentiasa membantu kita...chewah...macam lagu InshaAllah-Maher Zain...Hehehe... S0 meh intai kat bawah ni macamane rupa sk0ol batch saya k..


Inilah lencana sek0lah rendah saya SRK Jalan Gurney 1.. Saya bersek0lah di sini bermula dari darjah 1 sehinggalah darjah 6... Sek0lah ni tak jauh dari rumah saya...

Ini pula lencana sek0lah menengah saya SMK Puteri wilayah.. Sek0lah ni terletak di kamp0ng Baru bersebelahan dengan sek0lah rendah kamp0ng Baru...Kedua-dua sek0lah ni berk0ngsi padang tau sebab tak ada padang sek0lah... Di hadapan sek0lah ni ada kedai makan nasi lemak CT Garden yang juga berdekatan dengan Kelab Dewan Sultan Suleiman.. Kalau berjalan dalam 10 minit ikut belakang sek0lah ni dah sampai ke kawasan Ch0w kit..

Kemudian saya sambung pengajian di Politeknik Sultan Azlan Shah..


Akhir sekali di UTeM.. tapi xtually tak abis study lagi... disebabkan rasa macam nak kerja dulu jadi saya tinggalkan pengajian buat sementara waktu.. InshaAllah saya akan sambung balik bila saya dah ready k.. D0akanlah yang terbaik untuk saya k..sebab saya pun mend0akan k0rang mendapat yang terbaik dalam kehidupan k0rang.... Amin.

I'm n0t perfect..

I'm not perfect..But wh0 d0es?? Can y0u tell me wh0 is perfect?? I like t0 being me myself and I.. Please accept me as what I am.. If y0u cann0t handle me, d0n't b0ther trying.. I'm n0t perfect....I'm n0t smart....I'm n0t rich.. I'm n0t pretty...But..I have a heart.. iF this heart is w0und thus I will be sad.. But iF this heart is amused thus I will happy... I'm n0t perfect.. And because that I bec0me myself n0w.. I just like being unperfect..

He miz me or n0t?


I miz him but does he miz me like I d0??.... Maybe ya.. maybe n0t... Do I need to v0te using fl0wer petals....Hahahaha.. Normally pe0ple usually said if we suddenly remember s0me0ne, that pers0n als0 maybe remember us too... Dunn0 whether it is true 0r n0t..but this is not impossible rite..Nothing imp0ssible in this w0rld.. Anything that bey0nd 0ur imaginati0n c0uld happen.... I think this is one of the communicati0n meth0d... it is call as mind c0mmunicati0n... =)

InshaAllah


Every time you feel like you cannot go on

You feel so lost and
That you're so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair n' never loose hope
Cos' Allah is always by your side

Insha Allah x3

Insha Allah you’ll find your way

Insha Allah x3

Every time you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that it's why too late
You’re so confused,
Wrong decisions you have made
Hunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cos' Allah is always by your side

Insha Allah x3

Insha Allah you’ll find your way

Insha Allah x3

Insha Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him Raise your hands and pray Oh
Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2

Insha Allah x3

Insha Allah we’ll find our way

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Setiap kali kau rasa seperti tidak mampu untuk meneruskan lagi

Kau rasa seperti kehilangan dan
Kau rasa seperti keseorangan
Semua yang kau lihat hanyalah kelam

Kau rasa begitu tidak berdaya

Kau tidak dapat melihat jalan mana yang harus dipilih
Jangan mengalah dan pernah berputus harap
Kerana Allah sentiasa di sampingmu

Dengan izin Allah
Dengan izin Allah kau akan menemui jalanNya
Setiapkali kau melakukan satu lagi kesalahan

Kau merasakan tiada pintu taubat buatmu
Dan kerana bahawa telah lambat untuk kau bertaubat
Kau menjadi keliru
Keputusan salah yang telah kau ambil
Menghantui fikiran dan hati kau dengan penuh rasa malu

Jangan mengalah dan pernah berputus harap

Kerana Allah sentiasa di sampingmu

Dengan izin Allah
Dengan izin Allah kau akan menemui jalanNya
Dengan izin Allah
Dengan izin Allah kau akan menemui jalanNya
Kembali kepada Allah
Dia tidak pernah jauh
Letakkan kepercayanmu kepadaNya
Angkat tangan dan berdoalah
Oh Ya Allah
Bimbinglah aku ke jalan yang benar
Jangan biarkan aku terpesong
Hanya Kaulah yang dapat menunjukkan aku jalan kebenaran
Tunjukkan aku jalan kebenaran
Dengan izin Allah
Dengan izin Allah kau akan menemui jalanNya

Thursday, October 14, 2010

Kelebihan surah Yassin..

RASULULLAH s.a.w telah bersabda yang bermaksud:

"Bacalah surah Yassin kerana ia mengandungi keberkatan" iaitu:

1. Apabila orang lapar membaca surah Yaasin, ia boleh menjadi kenyang.
2. Jika orang tiada pakaian boleh mendapat pakaian.
3. Jika orang belum berkahwin akan mendapat jodoh.
4. Jika dalam ketakutan boleh hilang perasaan takut.
5. Jika terpenjara akan dibebaskan.
6. Jika musafir membacanya, akan mendapat kesenangan apa yang dilihatnya.
7. Jika tersesat boleh sampai ke tempat yang ditujuinya.
8. Jika dibacakan kepada orang yang telah meninggal dunia, Allah meringankan siksanya.
9. Jika orang yang dahaga membacanya, hilang rasa hausnya.
10. Jika dibacakan kepada orang yang sakit, terhindar daripada penyakitnya.
11. Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya setiap sesuatu mempunyai hati dan hati al-Quran itu ialah Yassin. Sesiapa membaca surah Yassin,nescaya Allah menuliskan pahalanya seperti pahala membaca al-Quran sebanyak 10 kali.
12. Sabda Rasulullah s.a.w lagi, "Apabila datang ajal orang yang suka membaca surah Yassin pada setiap hari, turunlah beberapa malaikat berbaris bersama Malaikat Maut. Mereka berdoa dan meminta dosanya diampunkan Allah, menyaksikan ketika mayatnya dimandikan dan turut menyembahyangkan jenazahnya".
13. Malaikat Maut tidak mahu memaksa mencabut nyawa orang yang suka membaca Yaasin sehingga datang Malaikat Redwan dari syurga membawa minuman untuknya. Ketika dia meminumnya alangkah nikmat perasaannya dan dimasukkan ke dalam kubur dengan rasa bahagia dan tidak merasa sakit ketika nyawanya diambil.
14. Rasulullah s.a.w bersabda selanjutnya: "Sesiapa bersembahyang sunat dua rakaat pada malam Jumaat, dibaca pada rakaat pertama surah Yaasin dan rakaat kedua Tabaroka. Allah jadikan setiap huruf cahaya di hadapannya pada hari kemudian dan dia akan menerima suratan amalannya di tangan kanan dan diberi kesempatan membela 70 orang daripada ahli rumahnya tetapi sesiapa yang meragui keterangan ini, dia adalah orang-orang yang munafik.


video
Surah Yassin-Part1



video
Surah Yassin-Part2

Siapakah?



Siapakah orang yang sibuk ?
Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s

Siapakah orang yang manis senyumannya?
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.



Siapakah orang yang kaya?
Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.



Siapakah orang yang miskin?
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk - numpukkan harta.


Siapakah orang yang rugi?
Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan.


Siapakah orang yang paling cantik?
Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.



Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?
Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.



Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?
Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.


Siapakah orang yang mempunyai akal?
Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari seksa neraka.

Friday, October 8, 2010

Say0nara Syawal..

Hari ni 29 Syawal 1431H. Hari ini hari terakhir dalam bulan Syawal. Es0k dah bermula bulan baru dalam kalendar Islam, 1 Zulkaedah 1431H bersamaan hari Sabtu 9 Oktober 2010.

k0s0ng.

.........

Thursday, October 7, 2010

Ha!!Dah berape lame tak update??

Hai k0rg sume. Sihat ke?? Post kali ni saya tuju pada diri saya dan pada mereka yang dah lama tak update bl0g ok... Haiisshh. .. Macamane ni dah tujuh hari masuk bulan baru hari ni baru saya nak update blog. Busy dengan invent0ry dan berpesbuk sampai blog pun dah lama ditinggalkan. Mesti readers pun bosan asyik baca post yang sama. Lepas ni saya kene berusaha lagi untuk menulis post barulah banyak post sikit dalam ni kan. Kalau tak, sebulan hanya dua tiga post saja yang ada. Choice pun tak banyak untuk dibaca.