Sunday, November 28, 2010

Save The Date

Jangan lupa untuk saksikan Anugerah Juara Lagu ke -25 pada 9 Januari 2011, Ahad. Untuk separuh akhir saya tak sempat nak tengok siaran langsung sebab asyik terlupa je jadi kena save this date supaya tak terlupa lagi... Hmmm jom intai siapa yang berjaya untuk ke peringkat akhir Juara Lagu...

Misi 14 hari

Tengok bawah mata ni... Dah macam kungfu panda...Hmmm... Memang ramai dah compliment complaint ni kat saya... Sentap mak nak... Kalau kira dari awal dah berapa ramai yang dah cakap mesti dah boleh vote tok menang anugerah mata yang paling serupa dengan panda... Sebaik takde anugerah tuk kategori ni k... Tapi kalau adakan agak-agaknyelah dapat tak hadiah dia tiket pergi dan balik ke China untuk tunggal tinggal bersama panda selama 3 hari 3 malam.. Hahaha... Merapu k... Nehi Nehi... Kabi Nehi... Kalau tinggal dengan panda silap-silap kena ngap... Tapi panda makan apa yek?... Tumbuh-tumbuhan ke daging... Saya pun tak pasti... Tulah kurang tengok National Geographic...Yang saya tahu cuma dia tinggal kat buluh-buluh... Itupun sebab kalau tengok gambar panda mesti ada gambar buluh... Hehe... Dulu time sekolah ada watercolor yang gambar panda kat boxcase dia...

 Ha.. Tengok mata panda tu...

Ok.. Berbalik pada misi 14 Hari saya... Saya dah beli Garnier brightening eye roll on untuk hilangkan hitam dibawah mata ni... Kalau nak ikutkan dah banyak jugak produk yang saya dah guna before ni tapi takde perubahan ape-ape pun... Same jugak macamni... Tapi apasalahnya keep on tryingkan... Don't give up on yourself... Chewah!!! Berfalsampah Berfalsafah pulak.... So yang ni tak tahulah produk yang ke berapa dah yang saya dah beli... Berkesan ke tidak...  Hmmm... Yang tu kita same-same nantikankan dan lihat jika ada sebarang perubahan k... Tuuuunnnggguuuu... Garnier... Ukurlah sendiri...

 Garnier Brightening Eye Roll On


Saturday, November 27, 2010

Semangat tuk diri sendiri...


Saya semakin sukakan dunia blogging...
Chaiyok-Chaiyok!!...
Usaha tangga kejayaan k..
So sekarang tengah berusaha nak naik tangga-tangga tu...


Credit to Google image..


Luahan Hati Wanita

Ok... Saya ada jumpe satu note ni dalam fb... Kira ni luahan seorang wanita pada teman lelakinya... It's interesting story to share here... So pls read this just for a guidance to whose unmarried couple k.. Girls or boys women either men.. This is true story and not possible will happen to you...

Farewell untuk Izzati a.k.a Kechik



Hari Khamis yang lepas , 25 Nov 10 adalah hari terakhir buat Izzati atau nama panggilannya Kechik... Macamla saya besar sangat kan.. Hehe.. Tapi memang saya besar sikit dari dia... Dia sudah bekerja di Texas Instruments lebih kurang 4 tahun dah... Lepas ni dia akan bekerja dengan Pakciknya di Pahang... Tapi

Friday, November 26, 2010

Akulah Cinderella yang Malang PartI.


Haish... Tengok kasut kerja warna merah ni..Dah terkoyak kat belakang dia.. Bau dia pun tak berapa nak menyenangkan... Selalu sangat basah.. Yelah sekarangkan musim hujan.. Tak sempat nak kering pun... Emmm esok nak pakai kasut ape yek.. Pinjam kasut kakcik la.. Diakan banyak kasut bertutup.. Ngomelku sendiri...

Thursday, November 25, 2010

Rajin la pulak


Konon-konon je rajinnye..
Gile rajin pulak saya mengupdate blogkan..kan..kan.. Walaupon memang tak layak tok dibandingkan dengan otai-otai blogger yang sangat –sangat banyak postnye dan of cozla banyak pulak followernye kan tapi at least sekarang ni saya dah menunjukkan kemajuan dalam dunia blogging ni.. *Senyum-senyum kambing… Hehehe.. Kenape tibe-tibe saya jadi macamni??

Wednesday, November 24, 2010

Cube teka apa dia

Yeeeaaayyy... Cube korang tengok apa yang berbeza kat blog ni... Cepat teka...Cepat...cepat...cepat... Sape nak jawab angkat kaki... Hehehe... Ok Abu nak try jawab yek.. Ok ape dia Abu... Follower dah makin bertambah.. Emm... Ok betul tapi itu bukan jawapan yang saya carik... Ok... Lain-lain... Sape nak try.. Ok siti nak jawab.. Ape jawapannya Siti...Post dah makin bertambah ini bermakna cekodok dah makin rajin tulis blog... Betul tapi... Ada tapi k maksudnya masih tetap bukan jawapan yang saya carik... Hehehe... Jawapannya.... Adalah..





Tada... Tengok ni apa yang ada kat sidebar blog ni...


Iklan nuffnang


Saya dah ada iklan nuffnang.. Hehehe...
Seronoknya.. Selalu tengok kat blog orang lain je..
Saya sudah.. Anda bila lagi...Chewah..
Macam ayat selalu iklan kat tv..

p/s:pls support k..



Kain Batik



Gambar sebagai hiasan. Thanks to google image
Nak tau tak hari ni saya pakai kain batik pergi keje.. Tak nak tau sudah boleh blah.. Hehe.. Ok tak nak merajuk-rajuk nanti tak comelkan.. tapi bukan kain batik yang sarung tu yek.. Gile… kalau pakai yang tu abis terlucut nanti… Silap-silap sedar orang tengok kita je.. Ingat tengok sebab arini nampak sangat cantik tapi sebenarnya nampak lain… Hehe..Nampak ape.. Emm lu pikirla sendiri..

Tuesday, November 23, 2010

Putus sudah

Ada sape-sape yang sekarang ni baru putus cinta ke? Ok. Jangan sedey-sedey sangat yek. Kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum kan. Yang patah kan tumbuh yang hilang berganti. Chewah. So be cool n relax. Chill out!!




Dunia Belum Berakhir
---------------------------------
Dunia belum berakhir
Bila kau putuskan aku
Masih banyak teman-teman ku di sini
Menemani ku

Dunia belum berakhir
Bila kau putuskan aku
Wajah ku juga nggak jelek-jelek amat
Ada yang mau

( 3 )
Ku pikir-pikir
Ku pikir-pikir
Lebih baik aku menyingkir
Ku pikir-pikir
Ku pikir-pikir lelah
Oh oh...

( 4 )
Dunia belum berakhir
Bila kau putuskan aku
Paling-paling juga kalau
Kamu mentok balik pada ku

( ulang 3 )

Dunia belum berakhir
Bila kau putuskan aku
Masih banyak teman-teman ku di sini
Menemani ku
Andai kau tahu... apa yang ku rasakan
Andai kau mau... mengerti oh oh

( ulang 4 )

( ulang 3, 4 )

Paling-paling juga kalau
Kamu mentok balik pada ku
Dunia belum berakhir

-----------------------------------

Saya Jatuh hati

Ok.. Saya suka dengar lagu ni dah lame dah.. Since saya dengar one of my friend bukak lagu ni dalam nset dia saya terus jatuh hati dengan lagu ni..Nice melody n v0ice...




Muse-Unintended
----------------------------------------
You could be my unintended
Choice to live my life extended
You could be the one I'll always love
You could be the one who listens to my deepest inquisitions
You could be the one I'll always love

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

First there was the one who challenged
All my dreams and all my balance
She could never be as good as you

You could be my unintended
Choice to live my life extended
You should be the one I'll always love

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

I'll be there as soon as I can
But I'm busy mending broken pieces of the life I had before

Before you
--------------------------------------------

Friday, November 19, 2010

Hari Raya AidilaDha...

Dua hari yang lepas kita telah menyambut hari raya Aidiladha ataupun hari Raya Qorban ataupun hari Raya Haji pada 11 Zulhijjah 1431H bersamaan hari Rabu 17 N0v 2010. Walaupun kita di Kuala Lumpur biasanya meraikan hari raya Haji sehari saje tapi takbir raya akan kedengaran selama 4 hari tidak seperti hari raya Aidilfitri takbirnya hanya sehari sahaja. Kita tidak dapat menghayati hari raya Haji mungkin kerana kita tidak menunaikan fardhu haji seperti mereka yang berada di Mekkah yang sedang megerjakan fardu Haji, tidak seperti hari raya Aidilfitri kita disini lebih menghayatinya kerana kita sendiri telah melakukan sendiri ibadah puasa. Walau bagaimanapun kita tetap boleh melakukan ibadah Qorban.

Tahun ini saya tidak melakukan qorban tapi Alhamdulillah saya berkesempatan untuk bersama-sama penduduk Kampong Padang,Kg Baru bergotong-royong membantu mengagih-agihkan daging qurban. Di sini sebanyak enam ekor lembu yang telah disembelih untuk Q0rban tahun ini. Hampir pukul 4 petang barulah saya pulang ke rumah. Tugas saya hanya membantu membungkus daging-daging yang telah ditimbang dan diasing-asingkan ke dalam plastik untuk diagih-agihkan kepada penduduk kamp0ng. Walaup0n tugas ni tak berat sangat tapi tugas ni penting jugak k. Cuba bayangkan kalau takde sape nak isi daging-daging ni dalam plastik macamane nak bagi pada orang ramai. Hehe.* Sambil muka ala-ala bangga. Kembang kuncup. Haish. Shuhh sshhuuhh. Dah-dah jangan nak bangga-bangga sangat. Saya buat dengan ikhlas hati k. Ape pun tak sempat nak ambik pic sebaik ade 0rang lain yang sempat merakamkan gambar-gambar kenangan untuk tatapan. Credit to cameraman yang tak diiktiraf tu. Hehe. Enj0y. =)


Thursday, November 18, 2010

Doa Isteri Solehah

berdoa
"Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani"
Ya Allah... .

Kau ampunilah dosa ku yang telah ku perbuat,
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada terbatas,
Kau berikanlah aku kekuatan mental,
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan,
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista,
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu,
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan.
Ya Allah... ...

Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di Arash,
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya,
Sekiranya suami ku ini adalah suami yang akan membimbing tanganku dititianMu,
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya,
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di Jannah Mu,
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya,
Sekiranya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di DuniaMu,
Peliharalah tingkah lakuku serta kata-kataku dari menyakitkan perasaannya,
Sekiranya suami ku ini jodoh yang dirahmati olehMu,
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya,
Tetapi...

Ya Allah...

Sekiranya suami ku ini ditakdirkan bukan untuk diriku seorang,
Kau tunjukkanlan aku jalan yang terbaik untuk aku harugi segala dugaanMu,
Sekiranya suami ku tergoda dengan keindahan dunia Mu,
Limpahkanlah aku kesabaran untuk terus membimbingnya,
Sekiranya suami ku tunduk terhadap nafsu yang melalaikan,
Kurniakanlah aku kekuatanMu untuk aku memperbetulkan keadaannya,
Sekiranya suami ku menyintai kesesatan,
Kau pandulah aku untuk menarik dirinya keluar dari terus terlena.

Ya Allah... ..

Kau yang Maha Megetahui apa yang terbaik untukku,
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan ketelanjuranku,
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan,
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai,
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai isteri,
Kau hukumlah aku di dunia tetapi bukan di akhiratMu,
Sekiranya aku ingkar dan derhaka,
Berilah aku petunjukkan ke arah rahmatMu.

Ya Allah sesungguhnya... ..

Aku lemah tanpa petunjukMu,
Aku buta tanpa bimbinganMu,
Aku cacat tanpa hidayahMu,
Aku hina tanpa RahmatMu.

Ya Allah... ... .

Kuatkan hati dan semangatku,
Tabahkan aku menghadapi segala cubaanMu,
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami,
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu,
Bimbinglah aku menjadi isteri Solehah.

Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan,
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu,
Kerana aku sedar hinanya aku,
Kerana aku insan lemah yang kerap keliru,
Kerana aku leka dengan keindahan duniaMu,
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu,
Kerana pendek akal ku mengharungi ujianMu.

Ya Allah Tuhanku...

Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati,
Isteri yang dikasihi,
Isteri yang solehah,
Isteri yang sentiasa dihati suamiku.

Amin Ya Rabbi Allamin..

Wallahu A'lam...

-TIADA DAYA UPAYA SERTA KEKUATAN MELAINKAN DENGAN PERTOLONGAN ALLAH S.W.T-

(perkongsian utk semua wanita yg istimewa, yang telah menjadi isteri, yg bakal menjadi isteri, mahupun yg masih menunggu dan mencari..kita wanita yg istimewa)



Sunday, November 14, 2010

I'm in d P0ster


Ok. Berangan nak jadi m0del. Hehe. Yang real takkan dapatnye s0 berlak0n sendirila.
Just Enj0y =)


Cats & Dogs

Gr0wn Ups

The Last Airbender

Makan Malam Amal PIBG Gurney 1

Semalam saya telah pergi ke sek0lah rendah saya, SRK Jalan Gurney 1 untuk menghadiri Majlis Makan Malam Amal PIBG Gurney 1. Rindu pula pada kenangan di sek0lah rendah. Tapi semalam cuma 3 orang cikgu saja yang saya kenal, yang lain semuanya cikgu-cikgu baru. Itupun dalam 3 0rang cikgu itu cuma Usatazah Zawiyah yang pernah mengajar di kelas saya yang lagi 2 cikgu tu tak pernah mengajar saya. Walaubagaimanapun mereka bertiga jelah cikgu seni0r yang tinggal. Anyway, enj0y d pics....

Pentas Majlis Makan Malam Amal


Buku Aturcara Majlis


No. bertuah yang tak bertuah.


Bersama Ustazah Zawiyah


Cikgu Mokhtar


Cikgu Zainab


Persembahan dari murid-murid


Persembahan adik Alif if i'm not mistaken nama dialah. Hehe. Bekas pelajar SRK Gurney 1 dan pemenang n04 dalam Idola Kecil



Persembahan dari PIBG sekolah. Macam panca sitara la.


Cenderahati dari sek0lah

Saturday, November 13, 2010

Ikan 0h ikan

Thanks to Google image

Saya memang dah lama teringin nak beli ikan peliharaan. Saya nak letak di meja kerja saya kat 0pis. Biar saya rasa tak sabar nak pegi keja. Hehe. Barulah semangat sikitkan. Kalau tak b0san mengadap pc je dari pagi sampai petang. Haish. Kalau ada ikan peliharaan kat meja b0leh jadi kawan baik saya kat 0pis. Bile bosan je teng0k ikan. Ngant0k je b0leh cakap-cakap ngan ikan. Haha. Bestkan.


Bestkan kalau jaga ikan dapat duit macamni. Hehe

Friday, November 12, 2010

Cerita yang tak berbal0i tok dit0nt0n di panggung

Poster cantik tapi ceritanya tak berapa menarik

Semalam saya keluar dengan incik wan selepas balik keje. Dia baru balik KL semalam dengan membe-membe dia walaupun sebenarnya dah lame cuti sebab dia nak study kat U. Kalau kat rumah mesti liat nak studykan. S0 malam tadi kit0rang pegi wangsawalk mall. Saye nak beli kasut kat situ sebelum ni dah pernah survey tapi malam tadi dah tak ade kasut yang saye nak tu... Haisshh... sedey je... Lepas tu kit0rang pegila teng0k wayang. Dia tanye saye nak teng0k cerite ape. Saya nampak Poster Skyline. Cerita ni baru start kat panggung semalam. Membe saya kata cerite ni macam best teng0k trailer dia. Then saya pun cadangkan teng0k cerita ni.

Kat dalam panggung saya dah mula mengant0k teng0k cerita ni walaupun baru 20 minit start. Jalan cerita dia memang lembap. Pelak0n dia pun pelak0n yang saya tak kenal s0rang pun. Harap s0und dan CGI je yang 0k. Yang lain sume hampeh. Memang tak best langsung dari mula sampai penghujungnya. Rasa memang membazirkan duit je. So pada k0rang yang rasa-rasa teruja nak teng0k cerita Skyline selepas teng0k teng0k trailer dia, saya nak pesan tak perlulah membazirkan duit dan masa k0rang. Lebih baik k0rang teng0k cerita lain yang ada kat panggung tu k. Untuk filem ini kalau nak bagi rating saya bagi 1 bintang je.

Tapi semalam first time saya teng0k wayang di Wangsawalk mall. Panggung dia 0k. Barukan. siap ada c0uple seat lagi. Tapi saya belum berkesempatan lagi masuk panggung yang c0uple seat tu. Maybe next time la kan. Tapi kalau nak pergi mesti kena pilih cerita yang best dulu sebelum nak beli tiket wayang baru ada m0od nak men0nt0n =)

Binatang Yang saya paling tak suka


Hye guys! Lame tak update bl0g. Jeles neng0k bl0g 0rang lain yang berupdated hari-hari k. S0 saya pun akan berusaha macam bl0gger lain yang rajin kemain tu. Hmmm entry hari ni saya nak cerita kat k0rang salah satu kelemahan saya dengan binatang-binatang ni. *Macam kasar pulak kan cakap binatang-binatang s0 saya nak tukarlah haiwan-haiwan ni. Hehehe. 0k. kira saya ni nak buka kelemahan diri sendirilahkan sebab k0ngsi cerita ni ngan k0rang. Tapi tak ape. Sharing is caringkan. Setiap 0rang mesti ada haiwan yang dia tak suka, tak0t atau geli. Macam saya, saya tak suka haiwan yang tak berkaki. Haiwan yang bergerak dengan menjalar menges0t atau menguit-nguit. Hehe. Paham ke menguit-nguit tu. Itu bahasa pasar tau yang selalu saya ngan famili cakap tok benda yang berjalan perlahan atau bergerak perlahan. 0k. Nak tau haiwan yang saya tak suka j0m intai di bawah…

Thanks to Google image

1.Ular

Geli teng0k badan dia. Tak tahulah kenapa ada 0rang suka pakai beg atau kasut kulit ular yang real atau pun c0rak dia sebiji macam kulit ular… Haisshh.. saya memang tak suka… Lagipun ularkan ada bisa.. Jadi memang tak suka…tak0t geli semua pun ada..

Thanks to Google image

2. Ulat sampah

Eeuuww… Memang geli.. saya pernah nampak ulat sampah kat rumah lama kakak saya.. Sampai malam tu termimipi-mimpi… Mimpi ngeri 0key..

Thanks to Google image

3. Pacat

Geli dan tak0t… Kat kamp0ng saya memang banyak pacat… Memang geli abis dengan badan dia yang hitam licin.. Pacat ni kalau melekat kat badan hati-hati k sebab dia bukan setakat hisap darah tapi b0leh merayap masuk dalam badan melalui r0ngga-r0ngga di badan seperti melalui alat sulit.. Lintah kalau hisap darah bila dia dah kenyang dia akan jatuh sendiri tapi kalau pacat ish bahaya...

Thanks to Google image

4.Lintah

Ni lebih kurang adik beradik dengan pacat. Saya selalu k0npius ape bezanya lintah dan pacat ni sebab rupanya lebih kurang je… Ish … Sekarang ramai pengusaha yang mengusahakan penternakan lintah sebab permintaan tinggi untuk bidang perubatan seperti bekam…tapi saya memang geli tak dapat bayangkan nak berbekam menggunakan lintah..

Thanks to Google image

5. Cacing

Cacing pun saya geli jugak… badan dia yang lembik-lembik tu…sebaikla saya tak memancing.. kalau tak tak tahulah macamane nak pegang cacing tu… Tapi tak pe sekarang dah banyak umpan tiruan yang boleh menggantikan cacing atau tak pun guna anak udang ke sot0ng ke… Eh ye ke b0leh? Hahaha..Saya pun tak sure..

Thanks to Google image

6. Ulat bulu atau yang seumpama dengannya..

0k.. saya memang tak suka dengan ulat bulu ke beluncas ke… Memang geli ye.. Rasa nak melompat-lompat kalau teng0k ulat-ulat ni…Tapi kalau ulat buku b0leh tahan lagi… Hehehe…





Sunday, November 7, 2010

C0klat..I like it!




Coklat adalah sejenis makanan yang berasal dari k0k0 selepas dijalankan proses pengeringan. Proses ini akan menghasilkan serbuk k0k0 dan seterusnya akan menghasilkan c0klat. C0klat mengandungi tidak kurang daripada 5% lemak sayuran dan c0klat yang digunakan sebagai salutan biskut, k0nfeksyeneri dan lain-lain mengandungi tidak kurang daripada 12% likur k0k0.

C0klat mempunyai khasiat sebenar dan kandungan nutrien dalam c0klat merupakan makanan yang seimbang

Kandungan Coklat kosong Coklat susu
Tenaga 511 kcal 514 kcal
Lemak 32.3 g 29.0 g
Protein 4.1 g 8.1 g
Karbohidrat 51.9 g 56.1 g
Zat Besi 2.3 mg 0.8 mg
Kalsium 29.0 mg 233.0 mg
Tiamin 0.04 mg 0.09 mg
Riboflavin 0.02 mg 0.3 mg
Niasin 0.4 mg 0.4 mg
Vitamin A 22.0 mg 84.0




Kelebihan Coklat
C0klat memang digemari tidak kiralah kanak-kanak mahupun dewasa terutamanya p0mpuan macam sayakan..Hehe..I l0ike i l0ve i!t..Sangat sedap 0k...Walaupun begitu ramai yang menyatakan c0klat adalah snek atau junk fo0d yang tidak berkhasiat tapi hakikatnya adalah makanan berkhasiat dan mengandungi zat. C0klat bukan sahaja setakat untuk dibeli dan dimakan sendiri tetapi ia juga banyak dijadikan sebagai hadiah untuk 0rang tersayang yang b0leh membawa banyak mesej c0nt0hnya 'I l0ve u' ataupun 'terima kasih'. Makan c0klat b0leh memberi ketenangan dan menggembirakan hati. Sebab itu ramai 0rang bila dalam kesedihan atau stress akan memakan c0klat. Selain itu c0klat memang banyak kelebihannya. Antaranya
a) Membantu meningkatkan mem0ri dan daya ingatan
b) Membantu menguatkan hafalan
c) Membantu menajamkan mata dan minda
d) Memulihkan keletihan saraf
e) Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular
f) Mengurangkan risik0 antheroscleosis serta mengurangkan kematian akibat penyakit koronari jantung
g)Meningkatkan keb0lehan mengatasi tekanan
h)Melambatkan pr0ses penuaan

Jadi apalagi.. cepat pergi kedai beli c0klat..yummy...memang sedap.. beli bagi saya sikit ye..

Friday, November 5, 2010

Makna kuntuman r0s

Disebabkan dah lame sangat tak mengupdated bl0g, jadi bila dah dapat peluang apa lagi update secara pukal la kan. Hehe. Kali ni saya nak cerita makna bagi setiap kuntuman bunga r0s yang dihadiahkan 0leh teman atau pasangan k0rang. Ramai wanita yang suka dengan bunga ros kerana kecantikan dan keharumannya. Tapi awas ye kena berhati-hati dengan bunga r0s kerana terdapat duri di batangnya. Mungkin kerana kecantikannya itu ia mempunyai duri untuk melindungi dirinya dari diganggu atau diusik oleh manusia atau haiwan kan.. Emm.. 0k.. Saya sebenarnya bukan nak cerita pasal keindahan rupanya tetapi disebabkan inilah ramai lelaki memilih bunga r0s sebagai hadiah kepada si gadis untuk menyampaikan kasih sayangnya kepada gadis itu.. Chewah.. 0k tapi tahukah k0rang bahawa setiap bilangan kuntuman bunga r0s itu mempunyai maksudnya yang tersendiri... 0k kalau tak tahu meh baca fakta ini yang diambil dari Love Fate Destiny.


1 Rose
Cinta yang teristimewa hanya untuk kamu

2 Roses
Kita berdua sedang dilamun cinta

3 Roses

Aku cinta padamu


6 Roses
Aku mahu menjadi milikmu

9 Roses

Mencintai antara satu sama lain selamanya

11 Roses

Kamulah yang paling aku cintai dalam hidupku

12 Roses

Saling tertarik dan melengkapi antara satu sama lain

13 Roses

Peminat rahsia

24 Roses
Mengingati sayang setiap saat
(24 jam tidak boleh melupakanmu).

33 Roses
Mengatakan aku cinta padamu dengan cinta yang mendalam


36 Roses
Merasa ikatan r0mantik kerana kamu hadir dalam hidupku

44 Roses

Ikrar untuk tidak akan berubah dan setia

50 Roses

Ini adalah “Regretless Love”.

56 Roses

Cintaku

66 Roses

Hubungan cinta berjaya

99 Roses

Saling faham-memahami menjadikan cinta abadi

100 Roses

Penyatuan harm0ni dalam satu abad, kekal setia sebagai pasangan suami isteri sehingga hujung nyawa

101 Roses

Tiada cinta selain kamu

108 Roses

Tolong kahwini ku!

111 Roses

Keabadian cinta

123 Roses

Kebebasan cinta

144 Roses

Mencintaimu siang dam malam selamanya

365 Roses

Mengingatimu setap hari, mencintaimu setiap hari

999 Roses

Cinta abadi dan berkekalan

1001 Roses

Cinta setia untuk selama-lamanya


S0 lepas ni kalau ada sesiapa yang memberikan bunga r0s kepada k0rang, k0rang kira ye berapa bilangan kuntumannya dan k0rang akan tahu apa maksud si dia melalui bunga r0s tu.. dan kepada lelaki-lelaki yang nak bagi bunga r0s tu hati-hati memilih berapa banyak nak bagi kerana bilangan kuntumannya mempunyai maksudnya tersendiri.. jangan salah bagi k nanti salah pulak meaningnya tu.. Hehehe..


D 0ther guys..


Last m0nth last m0vie yang saya teng0k adalah D 0ther Guys. Cerita ni fun sgt. Dari awal cerita sampai penghabisan asyik gelak je. Barisan pelakon dia memang semuanya 0tai-0tai H0llyw0od yang memang banyak pengalaman dan banyak filem yang d0rang dah berlak0n. Sapa yang tak kenal dengan Dwayne Johnson (D r0ck), Samuel L. Jacks0n, Mark Whelberg, Will Farrell dan pelakon wanitanya Eva mandes. Memang kelakar habes. Tak larat nak gelak. Sape yang bel0m t0nt0n cerita ni masih belum terlepas peluang sebab masih lagi ditayangkan dipawagam.. Kene pergi teng0k cepat sebelum habis k.. =)







eNj0Y...

Cerita ni dah basi.. tapi saja nak letak jugak.. Ni waktu kami bertiga pergi klcc teng0k D last aibender dan yang terbaru kami teng0k cerita karton d last guardian of Ga Hoole. Haha. Tak tahu pun sebenarnya ni cerita kart0n. Hajat sebenar nak teng0k cerita lain tapi tiket dah habes jadi layankan aje...

Jalan-jalan cuci mata

Sally makan wafer ch0c0late banana

Ni marshmallow blueberry.

Nasi putih lauk ayam